Gå til sidens hovedinnhold

Nytt handlemekka i Oslo

Tyrkisk mat, indiske godterier, persiske tepper... «Ali Baba» og «Sweet Mahal» er to av 19 butikker i hovedstadens nyeste og mest eksotiske handlesenter.

- Som arbeids- og inkluderingsminister er det med glede jeg ser at det skapes arbeidsplasser og en inkluderende møteplass, sa Bjarne Håkon Hanssen da han torsdag åpnet Grønland Basar.

- Målet er å være noe mer enn et «ordinært» kjøpesenter, heter det i en pressemelding fra arbeids- og inkluderingsdepartementet.

- Ikke et innvandrersenter
Handlemekkaet på «tjukkeste Oslo øst» er det siste skuddet i Olav Thon-floraen og rommer 74 leiligheter og 3000 kvm næringslokaler.

Senterleder Pernille Frantzen sier til TV 2 Nettvisen at de ønsker å ruste opp dagens Grønland og gjøre det til eksotisk opplevelse i storbyen.

Hun understreker at dette ikke er noe innvandrersenter, selv om mange av eierne – og brukerne – har innvandrerbakgrunn.

- Her har vi butikker med innflytelse fra India, Pakistan, Iran, men også Sverige og Norge, sier hun.

Den kulturelle miksen bærer også matbutikkenes navn preg av: «Continent Mat», «Grønland fisk og vilt», «Lille Hamri Kjøtt» og «Sweet Mahal».

Er du opptatt av gaver og interiør, kan du velge mellom «Indiska Magasinet», «Istanbul Jewellers», «Persia Interiør» og velkjente «Tanum».

La bilen stå
Melder sulten seg, kan du blant annet spise på «Ali Baba», «Curries Restaurant» og «Peppes».

- Senteret har ingen egen kundeparkering, men det er tilpasset både eldre, handikappede og egner seg for barnevogner, sier Frantzen.

Senteret skal gjenspeile det mangfoldet som finnes på Grønland. 60 prosent av spisestedene/butikkene drives av personer med innvandrerbakgrunn.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken