RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt håp mot kreftsvulst

lege, helsevesen, sykehustabbe
lege, helsevesen, sykehustabbe
Kreftforskere knytter håp til en ny gruppe legemidler som krymper kreftsvulster. Nye medisiner som har bedre virkning og færre bivirkninger er på vei.

Legemidlene, som foreløpig ikke har fått navn, går selektivt går inn og ødelegger blodårene i en kreftsvulst, slik at den ikke lenger får oksygentilførsel. Dermed krymper den, og blodårene i resten av kroppen påvirkes ikke, skriver nettsiden kreft.no.

– Jeg har sett en kreftsvulst på fem kilo krympe ned til fem gram, sier Jean-Pierre Armand, medisinsk sjef ved Institut Gustave-Roussy i Villejuif Cédex i Frankrike ifølge nettisden kreft.no.

Dette ble opplyst under den europeiske kreftkonferansen ECC0, som pågår i København denne uken.

Ny data

Armand fortalte mandag at det nå er optimisme knyttet til å få et preparat i denne gruppen legemidler på markedet i løpet av få år.

Foreløpig har disse medikamentene vært forbundet med høy grad av giftighet og mange og alvorlige bivirkninger. De mange og alvorlige bivirkningene førte til at det var stor pessimisme til at man ville finne et preparat som kunne brukes mot kreftsvulst. De siste tre årene har det imidlertid kommet fram data på nye og forbedrede legemidler som har gjort at legene og forskerne igjen ser optimistisk på oppgaven, ifølge nettsiden kreft.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere