Nytt helsekort skal redde liv

I dag lanseres et nytt helsekort som skal redde liv i akutte livstruende situasjoner. Ullevål universitetssykehus håper så mange som mulig skaffer seg kortet.

Helsenorge ønsker at så mange som mulig bærer informasjonskortet, for det kan stå om sekunder når helsepersonell skal redde liv. I dag lanseres informasjonskortet som skal spare avgjørende tid:

- Det kan være at du kommer ut for et uhell og trenger akutt medisinsk behandling. Og har du da kortet enten i lommeboka eller i hanskerommet på bilen, så vil helsepersonell raskt kunne finne livsviktige opplysninger om deg, sier Stein-Tony Eidså, daglig leder i Travellers Medical Card, til TV 2 Nyhetene.

Når legene raskt får oppgitt blodtype, allergier og sykdomshistorie, kan de raskere komme i gang med riktig behandling.

- Det kan faktisk være livreddende å ha et slikt kort tilgjengelig umiddelbart på et skadested eller åsted for en dramatisk syk person, sier Inggard Lereim, viseadministrerende direktør og leder av skadeavdelingen ved Ullevål universitetssykehus til TV 2 Nyhetene.

Kortet er oversatt til ni språk for at norske turister skal få riktig hjelp også i utlandet.

Lereim håper at så mange som mulig skaffer seg kortet:

- Det er klart for helsevesenet at det må bli ganske utbredt for at vi skal opplevelse en stor lettelse av dette, men for den enkelte bruker er det alltid nyttig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.