*Nettavisen* Nyheter.

Nytt oljeutslipp fra «Server»

I løpet av natten lekket det ut rundt 20.000 liter olje fra forskipet til «Server».

17.02.07 15:31

(iBergen.no) I 4-tiden i natt gikk alarmen om at det hadde lekket ut tungolje fra akterskipet som ligger på Ågotnes.

20.000 liter
- Det var snakket om rundt 15.000 liter olje, men ettersom vi tar den opp så kan det se ut til at det er nærmere 20.000 liter, sier Georg Eide i Eide Marine Service til iBergen.no.

- Hva er årsaken til oljeutslippet? - Hva som har skjedd har vi ikke kommet helt til bunns i. Men det virker som personellet som stod for transferoperasjonen med å få oljen ut av tankene ikke har vært helt observante, sier Eide.

På grunn av gunstige vind - og strømforhold skal ikke oljen ha spredd seg så veldig. Ryddemannskapene regner med at jobben med å få opp oljen blir ferdig i løpet av dagen.

- Den var drevet inn mot en vik der det alt lå absorberende lenser. Siden vi har mye utstyr her ute så fikk vi raskt ut en skikkelig lense innenfor denne igjen. Men det er to nøst som har fått olje oppover kaikanten. Her har vi snakket med grunneierne og avtalt hvordan vi skal ordne opp, sier Eide.

Et fly fra Kystverket har også vært på vingene og fått bekreftet at oljeflaket er under kontroll i området rundt Ågotnes der skipet ligger.

Ferdig på mandag
Fremdeles er det rundt 100 kubikk med olje igjen i skipet, men arbeidet med å få lastet oljen over er snart ferdig.

- Det var planlagt at vi skulle ta med oss skipet til Høylandsbygd på mandag ettermiddag, men det kan være dette blir utsatt til tirsdag, sier Georg Eide til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.