Nytt tilbud fra Sanner

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Regjeringspartienes forhandlingsleder Jan Tore Sanner la i dag fram et nytt tilbud til Frps Siv Jensen.

09.11.04 16:19

- Vi har fra regjeringspartienes side lagt fram et nytt justert tilbud og har selvsagt forsøkt å være imøtekommende i forhold til Frp på områder de er spesielt opptatt av. Men vi har fortsatt betydelige utfordringer foran oss, sier Sanner etter dagens forhandlingsmøte.

Ingenting tyder så langt på at Frp er på glid når det gjelder regjeringspartienes omstridte forslag om økt moms.

- Frps utganspunkt er at en momsøkningen ikke er ideelt, så vi forhandler ikke på det, sier Frps forhandlingsleder Siv Jensen kategorisk.

Helhet
Heller ikke Ap godtar momsøkning i sitt alternative budsjett, som legges fram tirsdag ettermiddag. Dette gjør det ikke enklere for regjeringspartiene å få fullt gjennomslag for økning av matmomsen

Sanner understreker på spørsmål om moms at det er helheten som teller:

- Jeg tror at både når det gjelder regjeringspartiene og Frp er det slik at det er mange vanskelige enkeltpunkter, men til syvende og sist blir det en helhet, og vi er opptatt av å ivareta helheten i regjeringens opplegg, sier Sanner.

Bevegelse
Siv Jensen sier det justerte tilbudet fra regjeringspartiene innebærer en liten bevegelse, men gir uttrykk for at det er mange hindre igjen.

- Det er helt opplagt at det kommer til å bli krevende, men vi gyver løs på det med så mange konstruktive tanker vi bare kan, så får vi bare håpe at vi finner en løsning på det, sier Jensen.

Partene kommer sammen til nye forhandlinger i Stortinget onsdag klokken 11.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag