RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

Nytt tilfelle av hissig salmonella

Sist oppdatert:
En eldre kvinne fra Aust-Agder er den siste som er rammet av den sjeldne salmonella-varianten. Folkehelseinstituttet forventer flere tilfeller i dagene som kommer.

I alt er det nå registrert 22 pasienter. Folkehelseinstituttet vet fortsatt ikke hva som er årsaken til dette utbruddet av Salmonella Kedougou, en variant av salmonella som ikke tidligere har ført til smitte i Norge. Ingen konkrete matvarer skiller seg ut som mistenkt smittekilde, ifølge Folkehelseinstituttet, som oppfordrer folk til å følge generelle hygieneråd når de tilbereder mat.

Fem nye tilfeller
En kvinne i 80-årene er den siste som er blitt syk. I alt fem nye tilfeller ble bekreftet mandag.

I tillegg til kvinnen fra Aust-Agder, er det bekreftet smitte hos en jente fra Oslo, en ung gutt fra Oppland, en mann i 50-årene fra Hedmark og en gutt fra Hedmark, viser Folkehelseinstituttets siste oversikt.

Tidligere er det oppdaget smitte hos personer i Telemark, Sør-Trøndelag, Buskerud, Vestfold, Akershus, Møre og Romsdal, Hordaland, Hedmark og Oppland.

Venter flere smittede

- Vi forventer flere pasienter i dagene som kommer, sier avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Nasjonalt folkehelseinstitutt i en pressemelding.

Ny variant
Hvert år rammes cirka 1.500 nordmen av salmonellainfeksjon. I 80 prosent av tilfellene dreier seg seg om salmonellose som skyldes smitte ved opphold i utlandet. Salmonella Kedougou er imidlertid en variant av bakterien som ikke har smittet i Norge før.

- Vi har også vært i kontakt med europeiske kollegaer, sier Aavitsland. - Informasjon fra det europeiske salmonellanettverket Enter-net tyder på at det ikke foregår noe utbrudd i andre land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere