*Nettavisen* Nyheter.

Nytt utspill fra veterinærene

Den norske veterinærforening foreslår en todelt vaktordning. Et utvalg skal nå forsøke å finne løsninger på den fastlåste konflikten.

Landbruks- og matdepartementet og Den norske veterinærforening ble forrige uke enige om at det bør nedsettes et utvalg for å gjennomgå vaktområdene, opplyses det i en pressemelding fra Den norske veterinærforening.

Departementet krever at utvalget ikke kan foreslå løsninger som koster mer enn dagens ikke-fungerende vaktordning.

Todelt

For å komme rundt uenigheten foreslår Veterinærforeningen nå en todelt utredning. Del 1 skal vurdere om det er mulig å få til forbedringer i vaktordningen innenfor rammene av det Stortinget vil vedta for 2005. Del 2 skal foreslå løsninger for 2006 fremover og være førende for eventuell overføring av veterinærvakten til kommunene fra 1. januar 2007.

- Hensikten med veterinærvakten er å sikre at syke dyr får hjelp i tide. Da må utvalget stå fritt til å foreslå løsninger som er best både på kort og lang sikt, sier president Hans Petter Bugge i Den norske veterinærforening i en kommentar.

Veterinærforeningen foreslår at del 1 av utredningen gjøres ferdig til 10. juni, mens del 2 er klar til 1. september.

Ikke gratis mer

Samtidig går nå Veterinærforeningen ut og anbefaler sine medlemmer å ikke lenger ta gratis beredskapsvakter. Dette kan få dramatiske konsekvenser til våren når lamminga begynner.

Bugge sier til Nationen at det er et paradoks at departementet hevder at veterinærene bare er opptatt av penger, samtidig som de har påtatt seg gratis beredskapsvakter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag