*Nettavisen* Nyheter.

Nytt vitne så 35-åringen

Nytt vitne peker i retning av at det var den 35 år gamle somalieren som fulgte Hedda mot Sogndal folkehøgskule der hun ble funnet drept. Asylsøkerne i Sogndal føler seg nå stigmatisert.

03.11.04 12:02

Politiet poengterer at den 35 år gamle asylsøkeren bare er et vitne i saken.

- Han er den siste som er sett sammen med henne. Da er det viktig at vi kommer i kontakt med ham, sa politiadvokat Knut Broberg under pressekonferansen tirsdag.

Da var det kjent at de to var blitt sett sammen ved en rundkjøring cirka 200 meter fra utestedet Meieriet.

Gikk sammen mot høgskolen
Nå sier et vitne til Dagbladet at han gikk bak paret mens de var på vei mot Sogndal folkehøgskule. Det avgjørende spørsmålet er hvem som sist var inne på hybelen sammen med Karterudseter denne natten. Når politiet nå vet at 35-åringen fulgte henne mot skolen, håper man også at han kan hjelpe politiet med dette spørsmålet.

Tidligere har det kommet fram at Karterudseter og 35-åringen tidligere på kvelden hadde kranglet utenfor Meieriet. Angivelig fordi jenta skal ha snakket med en annen mann, noe som skal ha gjort 35-åringen sjalu.

Politiet fortsetter onsdag med dør til dør-aksjonen langs strekningen fra rundkjøringen til folkehøgskolen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tok ut større pengebeløp
Men politiets hovedvitne i drapssaken er forsvunnet. Tre timer etter at 19-åringen ble funnet kvalt i sin hybel på Sogndal folkehøgskule, satte han seg på bussen til Oslo. Tidligere på dagen hadde han tatt ut et større pengebeløp i en bank i Sogndal, skriver VG.

Også 35-åringens 30 år gamle venn reiste til Oslo like etter drapet. TV 2 Nettavisen skrev tirsdag at mannen ble pågrepet og varetektsfengslet i Oslo. Han er også kun et vitne i saken, og politiet i Sogndal har poengtert at det ikke er noen ting som tyder på at 30-åringen har noe med drapet å gjøre.

30-åringen og 35-åringen er gode venner, og den etterlyste somalieren har gitt 30-åringen alibi i en voldtektssak mannen er siktet i.

Krisemøte for asylsøkere
I går advarte politiet i Sogndal pressen mot å oppsøke miljøet, og da spesielt den 35 år gamle mannens kone. Asylsøkerne i Sogndal føler seg stigmatisert, og onsdag vil kommunen ha et møte med asylsøkerne i Sogndal for å snakke om det fokuset som har vært den siste tiden.

Onsdag gikk også moren til avdøde Arve Beheim Karlsen ut i P4 og advarte mot å stigmatisere gruppen. Etter at hennes adoptivsønn døde i 1999 har hun jobbet aktivt mot rasisme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.