*Nettavisen* Nyheter.

Obduksjonsrapport bekrefter hasj-relatert dødsfall

DØDE: En 22 år gammel mann døde etter at han hadde brukt syntetisk hasj på en fest, viser obduksjonsrapporten fra St. Olavs Hospital i Trondheim. Dette er det første tilfellet av sitt slag i Norge. Foto: Gorm Kallestad

For første gang i Norge er det bekreftet at noen har dødd av å ha brukt syntetisk hasj. Det var i påsken at en 22 år gammel mann døde etter å ha brukt stoffet i Namsos.

12.07.15 08:00

Mannen hadde vært på fest i Namsos natt til søndag 29. mars. Etter festen dro han hjem til leiligheten sin i Steinkjer, der han ble funnet bevisstløs ut på ettermiddagen. Et døgn senere døde han på St. Olavs hospital i Trondheim.

Saken ble omtalt av både Adresseavisen og NTB et par dager etter dødsfallet, og allerede da gikk politiets teori ut på at han hadde brukt syntetisk hasj på festen. Politiet kunne imidlertid ikke konkludere med noe.

Men obduksjonsrapporten er nå klar og der bekreftes sammenhengen, skriver Trønder-Avisa.

Ifølge overlege Andreas Westin ved St. Olavs hospital er dette det første bekreftede tilfellet der man kan koble et dødsfall til bruk av syntetisk hasj i Norge, skriver Aftenposten.

Syntetisk hasj kan blant annet føre til psykoser, hallusinasjoner, angst og hjerteproblemer, ifølge Folkehelseinstituttet.

Kort tid etter dødsfallet ble en mann i 30-årene fra Namsos pågrepet og varetektsfengslet, siktet for å ha solgt stoffet til 22-åringen.

22-åringens mor besluttet å donere organer fra sønnen etter dødsfallet. En ung kvinne, en mann og en tolv år gammel gutt var mottakere, bekrefter hun overfor TA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag