RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OBS: Oppgraderer til full storm i fjellet

UVÆR: Meteorologisk institutt øker overvåkingen i store deler av landet og ber publikum følge med på nye værmeldinger.
UVÆR: Meteorologisk institutt øker overvåkingen i store deler av landet og ber publikum følge med på nye værmeldinger. (TA)
Sist oppdatert:
Uværet i Sør-Norge har ført til at Meteorologisk institutt øker overvåkingen i store deler av landet og ber publikum følge med på nye værmeldinger.

(Telemarksavisa): Sent torsdag kveld øker vinden til sørvestlig liten storm, og det ventes vindkast på 25 til 28 meter i sekundet. Fredag ettermiddag minker vinden, skriver Telemarksavisa.

I Agder, Telemark og Buskerud ventes det fra torsdag kveld økning til vestlig full storm og vindkast på 30 til 40 meter i sekundet i Langfjella. Fredag ettermiddag dreier vinden nordvestlig. I lavlandet i Vest-Agder ventes torsdag kveld og natt til fredag vindkast på 25 til 30 meter i sekundet.

Dersom data tilsier at situasjonen bør oppgraderes, blir det sendt ut ekstremvarsel, opplyser meteorologene.

Les også: Meteorologisk institutt øker overvåkingen

Mye nedbør i vest

Sent onsdag kveld meldte instituttet at det fram til torsdag ettermiddag er ventet sørlig vind med varm og fuktig luft til Vestlandet. Torsdag kveld blir luften kjøligere og nedbøren går over til byger som avtar.

Fram til tidlig torsdag ettermiddag ventes fortsatt svært mye nedbør i Rogaland og Hordaland. Det kan komme så mye som 40 til 60 millimeter nedbør på 12 timer.

Torsdag kveld ventes det økning til vestlig full storm på kysten og i fjellet med vindkast på 30 til 40 sekundmeter.

Les også: Bolighus truffet av jordras på Osterøy

Flomfare

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har varslet fare for flom, jordskred og snøskred som følge av det voldsomme regnværet. For indre strøk av Rogaland og Hordaland er varselet på oransje farenivå – det nest høyeste. I en oppdatert statusrapport onsdag morgen fastslo NVE at vannføringen i bekker og elver i disse vestlandsfylkene har steget kraftig.

Snøgrensen vil ligge på rundt 1.200-1.500 meter over havet fra onsdag til torsdag. Tirsdagens nedbør førte til at snøen ble våt, og relativt høye temperaturer fram til torsdag og mye vind fører i tillegg til stor snøsmelting. Først fra torsdag ettermiddag vil det bli kaldere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere