OBS-varsel for 10 fylker: - Nå kommer snøen

Det er sendt ut OBS-varsel for 10 fylker. Den første snøen er på vei mange steder.

Det er sendt ut OBS-varsel for 10 fylker. Den første snøen er på vei mange steder. Foto: Scanpix

Hvit morgen for mange mandag.

16.11.15 07:48

Vinteren er på vei. Meteorologisk institutt varsler at det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold østafjells mandag morgen.

– Nedbøren er på vei. Foreløpig har den nådd Risør, men da som regn. Det er ventet at nedbøren kommer inn over Oslo-området om et par timer, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt til NTB klokken fem mandag morgen.

Les også: Mandag kommer snøen til Østlandet
Les også: Vet du hvordan du skal kjøre bil på glatte veier?

Johnsen sier at en nok må litt opp i høyden for at nedbøren skal komme som snø, men at det er vanskelig å vite hvor langt opp en må før det blir hvitt på bakken.

Ifølge OBS-varselet som ligger ute på Meteorologisk institutts nettsider kan det lokalt bli vanskelige kjøreforhold i Oslo og Akershus under cirka 200-300 meter på grunn av snø. Nedbøren går over til regn og sludd i løpet av dagen. Høyere opp ventes det snø det meste av dagen, går det fram av varslet.

Det meldes også om vanskelige kjøreforhold på grunn av snø, snøfokk og vind i fjellområdene i store deler av Sør-Norge. Mandag morgen opplyser Vegvesenet at det er kolonnekjøring både på Hardangervidda, Haukelifjell og Vikafjellet på grunn av uvær. (©NTB)

Snøbyger over sentrale deler av Østlandet kan føre til glatte veier fra mandag morgen, advarer Meteorologisk institutt. Dette bildet fra et snøfall over Frogner i Oslo er ment som en illustrasjon. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.