*Nettavisen* Nyheter.

OBS-varsel for hele Sør-Norge

Vannstanden kan komme til å bli høy flere steder i helgen. Her fra springfloa i Stavanger i 2013. Kommunen la ut sandsekker for å unngå at vannet skulle trenge inn i butikker og hus. Foto: Tore Meek/NTB scanpix

Vanskelige kjøreforhold og kraftig høyvann.

13.11.15 14:19

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel som gjelder for nesten hele Sør-Norge. I fjellet blir det vanskelig kjøreforhold på grunn av vind og snøbyger. Langs kysten blir det kraftig høyvann.

På Vestlandet, i Trøndelag og langs kysten av Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus er det ventet høy vannstand. Ytterst på kysten av Vestlandet blir det kombinert med 4-6 meter høye bølger fra vest, melder Meteorologisk institutt. Høyest flo er ventet lørdag formiddag.

– Tar du Bryggen i Bergen som eksempel, betyr det at vannet fint kan komme inn på butikkgulvene der. Vestavind, på kysten opp i sterk kuling, gir i tillegg oppstuing av vann. Og så kommer bølger på toppen av det igjen. Da kan det skvulpe litt ekstra, sier statsmeteorolog Gunnar Livik ved Vervarslinga på Vestlandet til Bergens Tidende.

Fredag formiddag var Bergensavisen innom et titalls av butikkene som holder til på Bryggen. Ingen av dem har planlagt noen grep på grunn av den økte vannstanden.

- Det er ofte en del snakk om dette, men her har det aldri vært noe problem. Vi får sikkert en del telefoner fra folk som lurer på om vi avlyser konserten, men vi fortsetter driften som vanlig, sier Ola Tau Hatlestad, daglig leder av Madam Felle, og banker i bordet.

På grunn av snøbyger og sterk vind er det varslet vanskelige kjøreforhold i fjellområdene i vestlige fjellområder i Aust-Agder, Telemark og Buskerud, samt på Vestlandet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Glatte veier på riksvei 52 over Hemsedalfjellet fredag ettermiddag. Foto: Statens Vegvesen


NVE varsler dessuten fare for jordskred i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.