RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obs-varsel for skogbrannfare og styrtregn


OBS-VARSEL: Meteorologisk institutt er ute med to farevarsler torsdag. Kjenner du betydningen av dem?
OBS-VARSEL: Meteorologisk institutt er ute med to farevarsler torsdag. Kjenner du betydningen av dem? (Meteorologisk institutt)
Sist oppdatert:
Fortsatt stor skogbrannfare i Sør-Norge. Varsel om styrtregn i Trøndelag, Hedmark og Oppland. En rekke skogbranner torsdag.

Værvarselet de neste ti dagene forteller at lavtrykket vil holde seg unna Norden. Over innlandet vil det danne seg lokale regnbyger, kanskje torden, mens i kyststrøkene vil det holde seg stort sett tørt - og det blir generelt lite nedbør.

Her kan du se hvor lynet slår ned

Etter ettermiddagsbyger med lyn og torden torsdag brøt det ut skogbranner flere steder på Østlandet. Nettavisens oversikt viser skogbranner skogbranner i Telemark, Buskerud, Østfold, Hedmark og Oppland.

SISTE: Skogbranner flere steder etter lynnedslag

Varsler styrtregn og torden

Meteorologisk institutt har sendt ut varsel for kraftige ettermiddagsbyger sør i Trøndelag, Hedmark og Oppland torsdag.

- Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Vurder behov for forebyggende tiltak, heter det i varselet.

- Det er utrygt for torden også for resten av Østlandet og sørover mot Sørlandet, men det holder seg som regel i indre strøk, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen til Nettavisen torsdag morgen.

Torsdag morgen ble innledet med tåkeskyer og lavt skydekke langs store deler av kysten.

- Det vil sprekke opp, men vi vil se den samme tendensen i dagene framover, og det gjør at temperaturen blir litt lavere på vår vestlige kyst.

- Ingen jevn nedbør

- Vi ser en endring nå mot litt mer ustabil og fuktig luft, og det kan bli dager med lokalt noen regnbyger, men det er ikke snakk om noen jevn nedbør og ikke noe som vil bidra til å redusere skogbrannfaren, sier Nordhagen.

Hun venter fortsatt høye temperaturer fra sør til nord:

- Vi venter fortsatt gode temperaturer, også nordover. Det ser ut som om indre strøk av Finnmarksvidda kan komme opp i over 30 grader.

Meteorologene venter å se de virkelig høye temperaturene på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag.

HER LYNER DET: Her er det blitt registrert lyn det siste døgnet. I innlandet både i Nord-Norge og Sør-Norge kan man vente seg tordenvær torsdag ettermiddag.

Meget stor skogbrannfare

Det er torsdag sendt ut nytt obs-varsel om stor skogbrannfare for Vestlandet sør for Stad. Videre er det fortsatt meget stor skogbrannfare i Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud.

- Vegetasjon kan svært lett antennes og veldig store områder kan bli berørt. Vær svært forsiktig med åpen ild. Følg lokale myndigheters instruksjoner, heter det i varselet.

Torsdag ettermiddag ved 15-tiden var dette lynaktiviteten i Sør-Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere