RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Offer for bot-rot

Foto: MAGNE TURØY (Bergensavisen (BA))
Sist oppdatert:
Fikk parkeringsbot klokken 1103. Hadde betalt til 1156. Så startet farsen.

(Bergensavisen): Det er avisen Sunnhordland som bringer historien om uheldige Stig Bakketun fra Nesttun, som dro til Stord, parkerte, betalte – og fikk bot likevel.

Ifølge lokalavisen, vinner neppe Stord kommune noen pris for deres håndtering av saken...

- Jeg har brukt mye tid og penger på tull og tøys de siste månedene, men når det er sagt, så har det sikkert kostet kommunen en del mer. Dette er byråkrati på sitt verste, sier Bakketun til Sunnhordland.

På handletur
Krangelen skriver seg tilbake til 19. april i år. Da la bergenseren og hans kone turen innom Amfisenteret på Stord. De parkerte klokken 1035 og la på tolv kroner. Dermed var parkeringen gyldig til klokken 1156.

Bakketun kom tilbake til bilen klokken 1145. Da hadde han fått bot på 300 kroner. Den var tidsfestet til klokken 1103. Han skal straks ha ringt parkerinsselskapet for å få saken ut av verden med det samme. Selv om han skulle rekke fergen hjem til Bergen, ble han stående og vente. Etter ti minutter ringte han og purret på dem. Da kom en parkeringsvakt, som ifølge bergenseren opptrådde uhøflig.

Han ble ikke trodd.

- Hun ville ikke høre, og forsvant, forteller han til Sunnhordland.

Skriftlig klage
Dermed måtte Bakketun sette seg ned og klage skriftlig dagen etter. Han hadde ikke til hensikt å betale noen bot. Den saken var helt enormt grei. Ifølge avisen på Stord var det da farsen virkelig startet.

Først fikk Bakketun beskjed om at boten var frafalt. To dager senere fikk han purring på boten. Da satte han seg ned og skrev til Stord kommune igjen – en e-post han stadig har til gode å få svar på. En månedstid senere fikk Bakketun en utbetalingsblankett på 300 kroner, selv om han aldri hadde betalt boten. En uke etter dette igjen, fikk ha brev om at Stord kommune hadde trukket 300 kroner av skattepengene hans for å dekke inn igjen den feilaktige utbetalingen.

Bakketun har nå fått tilbakebetalt skattepengene.

- Men det vil koste meg 45 kroner i gebyr å hente dem, sier han.

Ps. For moro skyld har Bakketun bokført timene han har brukt på denne saken, og sendt regning til Stord kommune på 1630 kroner.

Les flere saker hos Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere