Offiser som beordret nakenbading slipper refs

BLE BEORDRET: Den kvinnelige soldaten Alice Asplund ble beordret til å bade naken sammen med 30 gutter i førstegangstjeneste.

BLE BEORDRET: Den kvinnelige soldaten Alice Asplund ble beordret til å bade naken sammen med 30 gutter i førstegangstjeneste. Foto: (Avisa Nordland)

Klagemeda for disiplinærsaker i Forsvaret har nå offiseren medhold i anken.

03.11.14 11:08

I november 2011 skrev Avisa Nordland om den kvinnelige soldaten Alice Asplund som ble beordret til å bade naken sammen med 30 gutter i førstegangstjeneste og foran fire mannlige befal. Det skjedde under en feltøvelse på Heggmoen i Bodø.

Les saken i an.no

Tre år senere er det klart at offiseren som beordret den kvinnelige soldaten til nakenbadingen, ikke blir refset av Forsvaret.

Det melder NRK.

Saken fikk stor oppmerksomhet i media, og i desember samme år ble det kjent at den aktuelle offiseren ble omplassert og hadde fått refs i form av bot.

Denne avgjørelsen har offiseren selv påklaget, og Klagemeda for disiplinærsaker i Forsvaret har nå gitt mannen medhold i anken.

Saken kan ikke ankes.

Asplund sier til NRK at hun er overrasket over avgjørelsen og at saken er vanskelig for henne.

– Jeg er sikker på at om jeg ikke hadde gjort det, hadde han båret meg uti. Jeg nektet så lenge jeg kunne, og jeg sa i fra, sier Aspelund til NRK om ordren om å kle av seg og bade naken sammen med 30 mannlige soldater.

Se flere saker i an.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.