RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Offiser sparket for sex-overgrep

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Retten ga sjøforsvaret rett til å sparke marineoffiseren etter at han ble dømt for overgrep på en 14-åring.

(iBergen.no) Etter at den bergenske offiseren ble dømt for seksuelle overgrep på en 14 år gammel jente i 2006, ble han også avskjediget fra Forsvaret.

- Ikke så alvorlig sak
Men 36-åringen mente oppsigelsen bygget på feil rettsanvendelse og tok saken til retten. Der viste han til at Høyesterett har unnlatt å fradømme stillinger i langt mer alvorlige saker enn hans.

I hans tilfelle var han dømt for å ha tilbudt hasj til en 14 år gammel jente og samtidig forsøkt å få seksuell omgang med henne. De to hadde møttes på en chatteside på nettet og holdt kontakten i to måneder før de møttes i virkeligheten. Da hadde han plukket henne opp i bil og kjørt til en skole hvor han gjorde tilnærmelser.

Løp og gjemte seg
«Tiltalte forsøkte så å kysse fornærmede, han tok fornærmede med en eller begge hender på hennes bryst og mot underlivet samt at han forsøkte å løsne knappen på hennes bukse. Fornærmede løp da ut av bilen og gjemte seg i skogen ved skolen noen timer før hun gikk hjem. Tiltalte kjørte etter opp på skoleplassen, men kjørte bort etter en stund.» skrev Bergen tingrett i dommen fra 2006.

I tillegg hadde han også onanert foran et webkamera mens han chattet med jenta.

- Både straffbart og uetisk
Forsvaret argumenterte med at 36-åringen hadde vist utilbørlig atferd som kunne skade Forsvarets anseelse, noe retten sa seg enig i.

«Ved å utøve slike handlinger overfor en 14 år gammel jente har ikke bare NN (offiseren, journ. anm) overtrådt grensen til det straffbare, men også brutt med de etiske krav Sjøforsvaret må kunne stille til sine offiserer.» skriver Oslo tingrett i den ferske dommen.

36-åringen fikk dermed ikke medhold i sitt krav om å få jobben tilbake.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere