RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Offiseren» bor på Frogner

Sist oppdatert:
David Weiss - mannen som tipset Jerusalem Post om jødehets i Norge - bor sammen med hunden sin på Oslos vestkant.

Den angivelige offiseren som er intervjuet av Jerusalem Post om nordmenns holdninger til jøder, er 45 år gammel og bor sammen med sin hund på Frogner i Oslo, skriver Dagbladet.no.

Les: - David Weiss finnes ikke

- Absurd
Avisen har snakket med mannen som gjør det klart at han ikke har hatt noe med det norske etterretningstjenesten å gjøre.

- Plutselig kom det ene fantasioppslaget etter det andre. Plutselig var ledelsen i Forsvaret trukket inn, og så gikk redaktør Stanghelle ut og beskyldte Forsvaret for løgn. Det er helt absurd at de få setningene i Jerusalem Post har blitt til en så stor sak. Det føles som om jeg har åpnet Pandoras eske, sier 45-åringen

Han beklager at han har trukket Forsvaret inn i sine uttalelser til den israelske avisen. Han bekrefter at han selv aldri har vært offiser i noe forsvar og sier han er lei for at han har lurt også Aftenposten.

- Jødehets i Norge
Mannen innrømmer imidlertid at han har tatt kontakt med den israelske avisen for å fortelle om det han oppfatter som hets mot jøder i Norge. Samtidig sier han at både den israelske avisen og Aftenposten må ha misforstått ham.

Etter at 45-åringen ble sporet opp av Dagbladet på sin hjemmeadresse, valgte han selv å ringe til Forsvaret for å beklage det oppstyret han har skapt.

Dagbladet har etter møtet med mannen foretatt en «helhetsvurdering» og funnet at avisen ikke vil navngi mannen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere