Offiserene i opprør

Det er full splid mellom Norges Offiserforbund og konsernledelsen i Forsvarets logistikkorganisasjon.

Norges Offisersforbund (NOF) og de andre arbeidstakerorganisasjonene forlot i dag et møte med konsernledelsen i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) i protest.

- Nedbemanningen i FLO vil nå kunne ta lengre tid enn forutsatt og påføre Forsvaret ytterligere utgifter, advarer de ansattes organisasjoner i en pressemelding

De anklager FLO for å unnlate og følge gjeldene lover og avtaleverk i den siste runden med nedbemanning.

Arbeidsgiver unnlater å følge Arbeidsmiljøloven, Tjenestemannsloven og Hovedavtalene i Staten for å presse igjennom en raskere omstilling i Forsvarets Logistikkorganisasjon, hevder de ansattes organisasjoner.

Uforsvarlig
- FLO gjennomfører en uforsvarlig personellprosess i omorganiseringen. Alle organisasjonene har påpekt dette gjentatte ganger uten at det har blitt tatt alvorlig. Kvaliteten på det grunnlaget som nå er ute til lokal behandlig i Forsvaret er alt for dårlig, og det er stor risiko for at personellets rettigheter ikke blir ivaretatt, heter det i pressemeldingen fra arbeidstakerorganisasjonene.

BFO, NTL, FSTL, NITO, NOF, Akademikerne og Fellesforbundet krevde at nedbemanningsprosessen i nye FLO blir forlenget med minimum 2 måneder.

Organisasjonene forlot dagens møte etter at ledelsen i FLO avslo å imøtekomme kravet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.