RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Og vannet stiger¿

Sist oppdatert:
Hjelpemannskaper og frivillige jobber nå på spreng mot vannet som fortsatt stiger flere steder på Østlandet. Store nedbørsmengder kombinert med høye temperaturer og snøsmelting sprenger elvene.

- Her renner elva i strie strømmer fortsatt og vannstanden er rundt to meter høyere enn normalt. Store deler av kommunen står under vann, sier TV 2s reporter i Nesbyen Tor Ole Steinsland fredag morgen.

Fylte kjellere
Ordfører Audun Aasheim har opplevd store vannmengder i forbindelse med snøsmeltingen tidligere og tar dagens flomsituasjon med fatning.

- Vi har hatt slik flom tidligere og vet at en del husstander får fylt kjelleren med vann, men det er bare materielle verdier som har gått tapt så langt, og det ser ut til at det stabilisert seg nå, sier Aasheim til TV 2, men legger til at det kommer an på om helgen bringer mer nedbør.

81 evakuert
Også Telemark har hatt store problemer det siste døgnet. Torsdag kveld måtte 81 personer i Rjukan evakueres fra sine hjem på grunn av vannmassene.

- Det ser ut til at vannet er på retur. Nå er det jordras som er det farlige, sier utrykningsleder Trond Skjelhaugen i Tinn Brannvesen til TV 2 fredag morgen.

- Kritisk
Politiet i Buskerud karakteriserer situasjonen som kritisk.

- Forholdene i Nesbyen og i Nordre Uvdal er prekære. Elva stiger fortsatt mye, og det er dramatisk, sier operasjonsleder Eivind Bomann i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Natt til fredag hadde Hallingdalselva som truer Nesbyen steget nærmere 5 centimeter. Også elva Hemsil i Hemsedal skaper problemer for infrastrukturen i fjellbygda.

- Hemsil går stor og stygg og blir bare større. Nå må vi trolig stenge veier på grunn av vannet, sier politiførstebetjent Roy Riksvold ved Nes lensmannskontor til NTB i 1.30-tida natt til fredag.

Og i Gol vurderes riksvei 7 stengt mellom nordre og søndre avkjøring til Gol på grunn av en bru som går over Hemsil. I Oppdal har man fått kontroll på flomvann fra elva Vinstra, en sideelv til Diva, som truet E6. En entreprenør arbeidet gjennom natten med å sikre elva. NVE har også kontrollert stedet der europaveien var truet.

Fredag morgen går togene igjen som normalt på strekningen mellom Oslo og Bergen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere