RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Også brudd for byggfagene

Foto: Morten Holm / SCANPIX
Sist oppdatert:
Fellesforbundet brøt onsdag kveld lønnsforhandlingene for byggfagene. I likhet med forhandlingene i industrien, er det pensjonen som skaper problemer.

Tirsdag kveld ble det klart at partene i meklingen for industrien måtte møte hos Riksmeklingsmannen for å forsøke å komme til en enighet om årets oppgjør. Arbeidstakernes krav om tjenestepensjon skapte store problemer.

Partene i den meklingen møttes onsdag morgen hos Riksmeklingsmannen. Onsdag kveld kom meldingen om at forhandlingene for byggfagene også haver på Riksmeklingsmannens bord - igjen på grunn av pensjon.

- Kravet om tariffestet tjenestepensjon er vårt hovedkrav for byggfagene, som det er for de tre frontfagene. Det er tydelig at arbeidsgiverne er samordnet i denne saken, for vi har møtt den samme negative holdningen til innføring av dette kravet i våre forhandlinger, sier Fellesforbundets forhandlingsleder, Arve Bakke, i en pressemelding.

Overenskomsten for byggfagene omfatter vel 18.000 medlemmer i Fellesforbundet. Torsdag må han og resten av forhandlingsdelegasjonen møte representanter fra Byggenæringens Landsforening hos Riksmeklingsmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere