Gå til sidens hovedinnhold

Også Steensnæs vurderer sin stilling

KrF-krisen er så dyp at også nestleder Einar Steensnæs kan komme til å trekke seg fra partiledelsen. – Jeg utelukker ingen ting, sier Steensnæs.

Fra før av har Valgerd Svarstad Haugland bekreftet at hun vurderer å trekke seg som partileder i Kristelig Folkeparti etter katastrofevalget i høst. Nå sier også KrFs 1. nestleder Einar Steensnæs at også han må vurdere sin stilling, blant annet på bakgrunn av hva det internt nedsatte utvalget kommer fram til når det konkluderer med hva som er gått galt.

- Jeg stiller meg helt åpen, også til min egen stilling i partiet, og utelukker ingen ting, sier KrF-nestlederen til NTB.

To år i regjering

I dag feirer samarbeidsregjeringen to år, men bursdagsgaven til statsminister Kjell Magne Bondevik og de andre KrF-toppene var syrlig: En meningsmåling fra Opinion utført for NRK og Aftenposten viser ytterligere nedgang på 1,6 prosentpoeng til 5,3 prosent for KrF. Situasjonen er alvorlig, medgir Steensnæs.

- Vi er inne i en situasjon som åpenbart krever klare grep for å sette nytt mot i partiet, og som igjen kan sette søkelyset på våre politiske saker, konstaterer han.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar