*Nettavisen* Nyheter.

Økokrim på razzia hos Senterpartiet

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Økokrim gjennomførte onsdag kveld en razzia på Senterpartiets kontor.

17.12.10 08:11

Samtidig som politikerne på Stortinget var samlet til julebord, gikk Økokrim til aksjon mot Senterpartiets lokaler et steinkast unna, skriver Klassekampen. Målet var naturlig nok å sikre bevis i partistøttesaken.

Økokrim gikk onsdag til etterforskning mot Sp for brudd på regnskapsloven etter overføringene av 700.000 kroner fra to kraftselskaper før valgkampen 2009.

Razziaen blir bekreftet av Senterpartiet overfor avisen, mens førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim kun vil si at jobben med informasjonsinnhenting er startet.

BI-professor og ekspert på økonomisk kriminalitet Petter Gottschalk mener at det nå for alvor begynner å brenne under føttene på Sp-leder Liv Signe Navarsete. Han ser partiets uttalelser så langt som et forsøk på å nøytralisere saken, noe han mener er et veldig høyt spill.

- Sp har en holdning som er helt uakseptabel i denne saken. Partiet later til å tro at som om det bare kan legge saken bak seg, men i realiteten må man ta konsekvensene av dette, sier han til avisen.

Professoren er også kritisk til partilederens håndtering av saken.

- Dette er helt amatørmessig ledelse. Det er særlig alvorlig at hun sier at hennes medarbeidere kan ha gjort noe galt. Det er meningsløse uttalelser. Hun skal selvfølgelig si at det har skjedd noe galt i organisasjonen hun har ansvaret for, sier han til avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.