*Nettavisen* Nyheter.

Økokrim skal vurdere egen innsats etter hvitvaskingskritikk

 

Økokrim-sjef Hedvig Moe sier Økokrim må bli bedre til å dele informasjon med de rapporteringspliktige og jobbe for et bedre samarbeid med private aktører. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

For første gang siden 2011 skal Økokrim ha en helhetlig gjennomgang av hvordan de jobber med å bekjempe økonomisk kriminalitet.

Flere aktører, spesielt bankene, har den siste tiden rettet skarp kritikk mot Økokrim for manglende oppfølging av tips om mulig korrupsjon og hvitvasking.

En evaluering av innsats og ressursbruk var allerede på trappene, men den er nå utvidet, skriver Dagens Næringsliv.

Evalueringen skal se arbeidet i en større sammenheng, og Politidirektoratet kobles inn. Det skal stilles spørsmål ved om Økokrim i dag jobber riktig og hvilke tiltak som eventuelt vil være aktuelle. Det vil også bli vurdert om Økokrim har behov for mer ressurser i form av penger eller flere ansatte.

– Vi har sett på enkeltpunkter, men vi har ikke hatt en helhetlig gjennomgang av enheten for finansiell etterretning siden 2011. Får vi en mest mulig effektiv drift slik vi jobber nå, eller skal vi gjøre det på en annen måte? Skal vi ha et annet samarbeid med private og offentlige aktører, sier Økokrim-sjef Hedvig Moe til avisen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag