Gå til sidens hovedinnhold

Øksemannen i timelange avhør

Algerieren som gikk amok med øks på Kato Air-flyet fra Narvik til Bodø, har sittet i avhør i mange timer onsdag.

Avhørene for i dag er avsluttet, opplyser politiadvokat Margrete Torseter ved Salten politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Men det er alt planlagt en rekke avhør over flere dager.

Spurt om bevegelser
- Vi har til nå spurt han mest om bevegelsene hans i dagene forut for flyturen med Kato Air. Detaljene fra avhøret ønsker vi ikke å gå ut med før vi har gjennomført alle avhørene, sier Torseter til TV 2 Nettavisen.

Mannen sa like etter episoden at han ikke husket noe fra flyturen. Hvorvidt hukommelsen har bedret seg for siktede, er uvisst. Torseter understreker at de så langt kun har konsentrert seg om dagene før dramaet, ikke selve flyturen.

Kan ha vært planlagt
Det har lenge vært spekulert i om den 34 år gamle asylsøkeren fra Algerie planla attentatet på forhånd. PST (Politiets sikkerhetstjeneste) skal i tiden forut for flyturen ha hatt 34-åringen i søkelyset. En rekke andre mistenkelige bevegelser og handlinger har også ført til denne mistanken.

- Vi har etter dagens avhør foreløpig ikke kommet noe nærmere en konklusjon på om angrepet var planlagt, sier politiadvokat Torseter.

34-åringen er siktet etter paragraf 148, for forsøk på å styrte flyet. Straffen for å styrte et fly eller forsøk på dette rekker fra 2 til 21 års fengsel. Dersom noen omkommer eller blir alvorlig skadet i hendelsen er minimumsstraff 5 år.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot