Gå til sidens hovedinnhold

Økt korrupsjon i bistandsland

Norske samarbeidsland blir mer korrupte, ifølge undersøkelse.

12 land som Norge samarbeider med er blitt mer korrupte siden i fjor. Det viser en fersk rapport fra Transparency International.

Særlig gjelder dette land som fra før lå dårlig an, som Somalia, Afghanistan, Angola. Også Sør-Afrika kommer dårligere ut enn tidligere, mens 13 land kommer bedre ut enn tidligere.

Frps Morten Høglund er skuffet og mener Regjeringen bør revurdere arbeidet, skriver Aftenposten.

Norske myndigheter har gjort kamp mot korrupsjon i u-land til en prioritert oppgave, men utviklingsminister Erik Solheim mener på ingen måte at Norges innsats er mislykket. Han minner om at undersøkelsen tar for seg oppfatning av korrupsjon.

- Og noe av det Norge har bidratt til, er å skape økt oppmerksomhet om korrupsjon. I Tanzania har de for første gang sparket en statsminister under full TV-dekning. Man får inntrykk av at det er økt korrupsjon, mens det er mindre. Inntrykket av økt korrupsjon øker med antall avsløringer av korrupsjon, sier han til avisen.

Forøvrig faller også Norge fra 8. til 14. plass på lista som teller 180 land. Årsaken er korrupsjonsskandaler som ved vannverket på Romerike.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget