*Nettavisen* Nyheter.

OL-avgjørelsen er tatt

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Mandag punkteres luftslottet Tromsø 2018 av idretten selv.

02.10.08 09:16

Ifølge VG er det 99,9 prosent sikkert at idrettsstyret mandag fatter vedtaket som setter den endelige kroken på døra for en OL-søknad fra Tromsø.

Den egentlige avgjørelsen skal ha blitt tatt allerede tirsdag, bare timer etter at rapporten om de brutale budsjettsprekkene ble lagt fram. Det skal ha skjedd på et møte der de viktigste idrettslederne i Norge, med idrettspresident Tove Paule og generalsekretær Inge Andersen i spissen, til stede.

NETT PÅ SAK: Drep OL-galskapen! - hva mener du?

Møtet skal, uten å ha fattet noe formelt vedtak, enstemmig ha anbefalt idrettsstyret å si nei til en OL-søknad fra Tromsø.

Stemmer VGs opplysninger, er idrettsstyret i takt med folket. For ifølge Aftenposten viser en ny meningsmåling fra Respons at kun 19 prosent støtter en statsgaranti på 28 milliarder kroner. 66 prosent sier nei, mens 15 prosent ikke har tatt standpunkt. I januar var det «bare» 49 prosent som sa nei – men da til en mye lavere statsgaranti.

Samtidig sier Tromsø-entusiast Vegard Ulvang til Nordlys at det bør jobbes for et Tromsø-OL i 2022 om 2018-lekene går i vasken.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.