RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-generalen ansatt

Sist oppdatert:
Kristin Verge Vikøren er kvinnen som skal lede arbeidet for å få OL til Oslo i 2018.

- Vi skal gjøre vårt beste for å få OL til Oslo, og jeg ser med spenning frem til å ta fatt på oppgaven. Det sier Kristin Bergen Vikøren, nyansatt OL-general i Oslo, til iOslo.no.

I dag er Vikøren kommunaldirektør i byrådsavdeling for barn og utdanning. Tidligere har hun vært ekspedisjonssjef i Barne- og familiedepartementet, men skal nå altså jobbe for å få OL til Oslo, i sterk konkurranse med blant annet Tromsø, Trondheim og Lillehammer.

Den 30. august vedtok Oslo bystyre å søke om vinter OL i 2018. Ordfører Per Ditlev-Simonsen understreket da hva anleggene ville bety for ungdommene i Oslo og for kommende generasjoner.

Ditlev-Simonsen sier til NRK Østlandssendingen at Vikøren ble valgt som leder for prosjektet både på grunn av sin bakgrunn, sin faglige kompetanse og sine personlige egenskaper.

- Hun er spesielt godt kvalifisert. En av grunnene til at hun er en så god kandidat er arbeidet i kommunen, ettersom det vil være nødvendig å trekke på hele det kommunale nettverket i arbeidet med søknaden, sier han.

Foreløpig er det bare Vikøren som er ansatt i prosjektet. Hun starter i jobben neste mandag, og før den tid ønsker hun ikke kommentere den nye jobben utover at hun gleder seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere