RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-skytter forsvarer drapstiltalt

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
23-åringen som står tiltalt for uaktsomt drap i Aust-Agder tingrett, ble i dag forsvart av tidligere olympisk skytter Harald Stenvaag (bildet).

Tiltalte var nervøs og redd og i bar overkropp når han skjøt, noe som gjør det nærmest umulig å treffe blink. I tillegg var målet i bevegelse, og da er det enda vanskeligere, sa Stenvaag i retten i dag, ifølge VG.

Stenvaag måtte imidlertid trekke sin påstand om at 23-åringen er uskyldig etter at bistandsadvokat Tor Erling Staff protesterte.

OL-deltakeren bygger dermed opp under påstandene til forsvarer Sigurd Klomsæt som i retten i går sa at det er vanskelig å beregne et skudd på den avstanden som skuddet ble avfyrt.

Spørsmålet retten må ta stilling til er hvorvidt 23-åringen siktet på biltyven eller på hjulene slik tiltalte hevder. Retten skal senere i dag dra til åstedet for å se hvordan forholdene var der.

Tiltalte avfyrte tre skudd mot familiens stjålne bil i desember 2003. Et av skuddene traff biltyven i brystet med dødelig utgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere