*Nettavisen* Nyheter.

Ola Thune avhøres om Lindås-drapet

- Ola Thune er innkalt til rettslig avhør i forbindelse med Lindås-drapet. Det synes han er merkelig.

11.02.06 17:12

- Jeg kommer til Bergen for å å bli avhørt, men vet ikke hvor mye jeg kan si eller hva de er ute etter, sier Ola Thune som skal i rettslig avhør om Lindås-drapet.

Han finner det merkelig at han blir innkalt til et slikt avhør med de åpenbare rettslige og etiske problemene det reiser.

Ola Thune er mannen med de mange hattene. Han var drapsetterforsker i Kripos fram til 1992. Deretter drev han som privatetterforsker i ti år, før han gikk tilbake til Kripos som leder for drapsavsnittet. For et år siden begynte han som TV-journalist og er aktuell med programmet "Savnet" som skal ha premiere på TV Norge en gang etter OL, ifølge Thune.

Løsningen ikke funnet
- Når det gjelder Lindås-drapet er jeg rimelig sikker på at det ikke har foregått slik påtalemakten mener. Dette har jeg fortalt dem i en rapport på 160 sider som jeg utarbeidet da jeg bisto Truls Guttormesens forsverer Odd Drevland i ankesaken,sier Thune.

- Politiet ignorerte rapporten og gjenopptok ikke etterforskningen.

Da Jarle Olsen bestemte seg for å snakke for kort tid siden ble det gjenopptagelse og tre nye siktede.

- Hva kan du fortelle politiet?

- Jeg kan selvsagt fortelle alt som står i rapporten. Men er de ute etter fortrolig informasjon jeg har fått som privatetterforsker og som kan inkriminere andre, har jeg selvsagt ikke anledning til å gå ut med det.

- Hvem var det som drepte Yngve Elvik i 1999?

Skjedd i affekt
- Det vil jeg ikke spekulere i offentlig, men jeg er rimelig sikker på at det ikke var noe overlagt drap utført av Truls Guttormsen, slik retten kom til. Jeg mener det er snakk om et drap begått under en narko/pengetransaksjon der noe gikk galt. Altså et drap i affekt og da kan flere personer ha trykket på avtrekkeren og flere være innblandet.

- Stoler politiet på deg?

- Jeg tror de kjenner meg så godt at de vet jeg ikke vil manipulere bevis eller forklaringer på en slik måte at det vil vanskeliggjøre arbeidet deres. Jeg er fortsatt for mye politimann i hjertet til det, sierv Ola Thune som kommer til å være i Bergen i neste uke i forbindelse med de siste opptakene på episoden om Trine Frantzens forsvinning.

- Vi er ferdig med seks episoder. To av saken blir bergensrelaterte, sier Thune som nå er innleid i Nordisk Film.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.