STORTINGET (Nettavisen): Onsdag morgen møtte Stortingets presidentskap finanskomiteen og de parlamentariske lederne for å orientere om kostnadsoverskridelsene i byggeprosjektet. Etter møtet møtte stortingspresident Olemic Thommessen pressen.

Les også: – Vi har fulgt de rutinene man kan forvente i byggesaken

På spørsmål fra pressen om han føler han har fått uttrykt tillit fra de parlamentariske lederne og om han har vurdert sin stilling, svarte Thommessen at dette ikke har vært tema nå.

- Kom skjevt ut fra begynnelsen

- Jeg tror det viktige nå er å se fremover. Vi har et stort byggeprosjekt, svarte Thommessen.

- Jeg er ydmyk på at her er det mye som kunne vært gjort annerledes. Dette prosjektet har kommet skjevt ut fra begynnelsen av. Så må vi stille spørsmål om oppfølgingen har vært god nok. Nei, den har jo åpenbart ikke vært det, sa Thommessen.

Prislappen på byggeprosjektet er nå 2,3 milliarder kroner.

SV-leder Audun Lysbakken om byggeskandalen:

Les også: Byggeskandalen: - Alle klisjéene om politikere blir styrket av denne saken

- Fulgte rutinene

Thommessen sier han mener han og presidentskapet har fulgt de rutinene man kan forvente i byggesaken.

- Vi har hatt en etablert kommandolinje. Det er direktøren som rapporterer til presidentskapet og vi har hatt entreprenøren til stede, og jeg mener vi har fulgt de rutinene man kan forvente, uttalte Thommessen ifølge NTB.

Fra vondt til verre

Det har gått fra vondt til verre for stortingspresidenten etter at det ble klart at utbyggingen blir ytterligere 500 millioner kroner dyrere – etter et sterkt kritisert påslag på 700 millioner kroner i fjor sommer.

Olemic Thommessen ble i fjor høst gjenvalgt som stortingspresident med knapt flertall. Byggesprekken var en viktig årsak til at mange partier mistet tilliten til ham.

- Ønsket en annen

- Vi ønsket en annen stortingspresident ved forrige korsvei og ønsker å vite om det fortsatt er tillit til presidenten, uttalte parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad, til NTB i forkant av møtet med Thommessen onsdag.

Hun sa at spørsmålet må avgjøres av de fire partiene som stemte for ham i fjor høst, nemlig Høyre, Frp, Venstre og KrF.

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg gikk i fjor vår ut med støtte til Thommessen. Overfor NTB slo hun denne uken fast at det nå er Stortingets ansvar å vurdere byggesaken.

Byggeprosjektet på Stortinget har vokst fra oppussing av et kontorbygg til totalrenovering pluss bygging av nytt postmottak og innkjøringstunnel. Kostnadene har økt fra 70 millioner kroner i 2011 til et anslag på 2,3 milliarder kroner i år.

Facebook live: Her er Stortingets omstridte byggeprosjekt.