RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljearbeiderne knust i retten

Sist oppdatert:
Det blir ingen oljestreik i Nordsjøen, etter at oljearbeiderne gikk på et sviende nederlag i arbeidsretten.

De olje- og energiansattes fagforening SAFE - med Terje Nustad i spissen - mente bonuser på flere hundre tusen kroner til enkeltmedarbeidere i Nordsjøen var et brudd på tariffavtalen, og varslet streik dersom Rederiforbundet ikke godtok nye lønnsforhandlinger. I stedet dømte Arbeidsretten i dag streikevarselet for tariffstridig.

- Dette var et nederlag for alle arbeidstakereorganisasjoner i Norge. Vi oppfatter dette som en politisk dom. Slik denne dommen legger opp til, er åpent for fortsatt anarki i Nordsjøen, sier lederen for SAFE, Terje Nustad, til TV 2 Nyhetene.

Spilleregler

I Rederiforbundet opplever de dommen mandag som full seier.

- Vi er selvfølgelig svært fornøyde med å ha vunnet fram i Arbeidsretten. sier administrerende direktør i Rederiforbundet, Marianne Lie, til TV 2 Nyhetene.

- Dette var en sak der SAFE valgte å omgå spillereglene ved å varsle streik. Det har de fått beskjed om at de ikke har adgang til, fortsetter hun.

Ulovlig
Plassoppsigelsen fra Safe datert 11.7 juli 2007 er i strid med bestemmelsene i hovedavtalen mellom partene og Arbeidstvistloven, og er derfor tariffstridig og ulovlig, heter det i dommen.

Safe ble også dømt til å betale Rederiforbundet 30.000 kroner i saksomkostninger. Dommen fra Arbeidsretten er endelig, og kan ikke ankes. Den varslede meklingen hos Riksmeklingsmannen er også avblåst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere