RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljelekkasje etter vedlikehold

Sist oppdatert:
En saneringsglipp er årsaken til at flere tusen liter olje ligger i Oslofjorden utenfor Asker.

(iOslo.no) Fyringsolje lekket ut fra nedgravde tanker og ut i fjorden ved Nesbru i Asker klokken ti mandag. Det flere hundre meter store oljeflaket driver nå utover Oslofjorden.

- Oljen har lekket ut av to oljetanker, og ut i elva og på sjøen, sier operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt Asbjørn Bjørnnes til iOslo.no.

Han sier at årsaken til ulykken er en saneringstabbe.

- Mest sannsynlig har Plantasjen åpnet inspeksjonslukene i to oljetanker under sanering før helgen. Når arbeidet var ferdig må de ha glemt å lukke lukene, og deretter har helgens nedbør kommet ned i tankene. Det har presset oljen opp og ut i elven ved siden av, og videre ut i fjorden, sier Bjørnnes.

Oslopolitiets helikoptertjeneste har vært koblet inn for å få en oversikt over lekkasjen.

- Vil fordampe
Det er ikke klart hvor mange liter olje som skal ha lekket ut. Det vites heller ikke om det er mer olje i tankene, men tankene skal være sikret.

- Flaket er en tynn hinne. Det er ikke tungolje som har lekket ut. Det er av en sånn karakter at det meste vil fordampe uten å skade miljøet, men vi jobber med å begrense skadene, sier Bjørnnes.

Oljen beveger seg nå utover Holmenbukta, mot fjordhotellet.

- I samarbeid med brannvesenet og kommunen er det satt opp lenser på tre forskjellige steder. I tillegg suger vi opp det vi kan, sier Bjørnnes.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere