RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljelekkasje ved Glomma

Sist oppdatert:
Lørdag formiddag fikk brannvesen og politi melding om lekkasje fra en trafo tilhørende Hasle kraftstasjon med 35.000 liter olje.

Brannvesen og politi fikk melding om at en trafo tilhørende Hasle kraftstasjon hadde gått i stykker, lørdag klokken 09.30.

Trafoen som er lokalisert ovenfor Borregaard, inneholder 35.000 liter olje.

- Brannvesenet er i gang med lenser og annet utstyr for å fange opp mulig utslipp i elven, sier operasjonsleder Tommy Antonsen til TV 2 Nettavisen.

Trafoen har et oppsamlingssystem som skal fange opp oljen, men vi er ikke sikre på om dette har fungert. Derfor sjekkes vannet både ved vannverket, kraftstasjonen og ved Borregaard for å se om oljen har lekket ut i elven.

- Det er riktig at vi har hatt et teknisk problem med en av våre transformatorer, og at det har lekket ut olje, sier kommunikasjonsdirektør i Statnett, Tor Inge Akselsen, til TV 2 Nettavisen.

Han sier videre at det som kan ha lekket ut i elven er langt mindre enn 500 liter.

- Vår teori et at en ventil i sikkerhetssystemet kan ha lukket litt for sent på grunn av kulden og noe av oljen kan derfor har lekket ut før det automatiske systemet kom i gang, sier Akselsen, som understreker at dette er noe de er i ferd med å undersøke.

For noen år siden ble alle trafostasjoner utstyrt med et oppsamlingssystem for å samle opp oljen dersom slike uhell skulle inntreffe.

- Uten dette systemet vi bygde på alle våre trafoer for få år siden, ville dette kunne vært alvorlig, sier Akselsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere