Oljetanker presset ut fra Lofoten

En tyskeid oljetanker ble onsdag presset ut fra kysten av Lofoten av Greenpeace-skipet «Esperanza». SV støtter aksjonen.

21.04.05 14:26

Etter en times forhandlinger på radio og med press fra gummibåter, klarte miljøvernerne å overtale oljetankeren «Weichelstern» til å gå minst 50 nautiske mil ut fra Lofotkysten, melder NTB.

- Tanktrafikken representerer en akutt og uakseptabel risiko for alvorlige oljeulykker som kan ødelegge hele denne verdifulle kystlinjen. Fiskeriminister Svein Ludvigsen må etablere troverdig slepebåtberedskap og sette fortgang i arbeidet med å få denne risikotrafikken langt nok ut. Vi kan ikke la byråkratiske regler utsette nødvendige tiltak for å redde kysten fra en slik trussel, sier Truls Gulowsen i Greenpeace i en pressemelding.

Full støtte til Greenpeace sin aksjon utenfor Lofoten

Stortingsrepresentant Heidi Sørensen fra SV gir Greenpeace sin fulle støtte for sin aksjonen.

- Oljetrafikken langs kysten representerer en stor miljørisiko. En ulykke i disse områdene vil være en katastrofe for naturen og næringslivet i området, sier Heidi Sørensen, stortingsrepresentant for SV i en pressemelding.

SV arbeider for at det skal blir flere slepebåter langs kystleden, slik at båter som kommer i havsnød, skal få hjelp raskere enn i dag.

Partiet støtter også Greenpeace sitt krav om at oljetankerene må gå lengre fra land enn det som er tilfellet i dag hvor seilingsleden er på 12 nautiske mil. - Skal vi tvinge båtene lenger ut bør Norge søke om å gi Barentshavet status som særlig sensitivt område, PSSA-område, mener SV.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.