RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olsvik-saken i Høyesterett fredag

Sist oppdatert:
Straffeutmålingen for de to som ble dømt for drapet på frelsesarmesoldaten Anny Olsvik skal behandles i Høyesterett fredag.

Anny Olsvik ble drept med øks i sitt hjem i Haugesund 14. juni i 2003. To libyerne, Yusuf Imran Ishtaw Imsheri og Sarahan Bin Jassam Najli, ble tiltalt og dømt i forbindelse med ranet og drapet på kvinnen.

I Haugesund tingrett ble Najli dømt til 16 års fengsel for grovt ran og forsettlig drap. Gulating lagmannsrett økte straffen til 18 års fengsel. Kompanjongen Imsheri ble dømt til ni års fengsel for grovt ran med døden til følge. Lagmannsretten senket straffen med et år.

- Ikke noe med drapet å gjøre
Begge de to anket straffutmålingen, og Høyesteretts kjæremålsutvalg godtok at den ble fremmet.

- Jeg vil legge stor vekt på det lagmannsretten har sagt at min klient verken hadde noe med drapet å gjøre eller hadde noen mulighet til å hindre det. Han har vært med på et ran og skal ha straff for det, men ikke så høyt som det som nå er sagt, sier Imsheris advokat Jon Christian Elden til Radio Haugaland.

- For strengt
Også Sarahan Najli håper på mildere straff:

- Vi er av den oppfattning at dette er for strengt ifølge vanlig rettspraksis. Min klient håper at han skal få gehør for sine synspunkter og at straffen av den grunn blir nedsatt, sier Najlis advokat Erling Lyngtveit ifølge Radio Haugaland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere