Gå til sidens hovedinnhold

Om mus og politimenn

Politiet vurderer å ta i bruk en katt i jakten på en usedvanlig frekk forbryter.

(iBergen.no)Denne meldingen tikket inn i politiets logg klokken 1040 onsdag:
«Det er funnet avslørende spor og tegn på at noe har tatt seg inn i og etablert seg i Ulvik og Granvin lensmannskontor sin uniformerte politibil, en Nissan X-trail. Lensmann Høyland sin enkeltmannspakke er tatt i bruk til opparbeidelse av vinterbol/oppholdsplass. Det vil i dag klokken 07.00 bli satt i gang en aksjon for å få musen ut av bilen. Det starter med fellefangst, men vurderer å involvere en katt. Betjenten vil være operativ, men det bes om forståelse for at det blir tatt omsyn til egne kroppsfunksjoner under utrykningskjøring...»

- Ikke den vanlige typen meldinger som bruker å havne i politiets logg, lensmann Audun Høyland?

- Hehe, nei, førstebetjenten her på bruket liker å være litt morsom. Og jeg er sikker på at kontordamene i Bergen også ler seg skakke av dette her, sier han til iBergen.no.

Klatrer inn med gren
Det hele startet sansynligvis da betjentene i Ulvik var på den årlige skyteøvelsen på Bømoen på Voss. Her stod dørene på bilene åpne, og da lensmannen kom tilbake, lå det en gren fra bakken og inn i bilen.

- Litt cowboy som jeg er, og kjørende i en firhjulstrekker, så parkerte jeg selvsagt litt oppi skauen. Jeg tenkte på grenen etterpå - musa har sikkert blitt redd all skytingen og søkt tilflukt i politibilen slik alle andre også hadde gjort. Kanskje det er veien å gå for å få byttet i bilen. En skyteøvelse og så har du hjorten i baksetet, skratter lensmannen.

Får has på mus
I disse dager med HMS-tiltak, har Høyland satt førstebetjenten på saken. Det er ikke spøk å få en mus i nakken under oppbremsing, og lensmannskontoret dekker et stort område fra Finse til Trengereid. Førstebetjenten var onsdag på Europris for å kjøpe musefeller.

- Vet du hvor han har plassert disse?

- Nei, det vet jeg ikke. De detaljene kjenner jeg ikke. Men jeg får håpe jeg ikke får meg en overraskelse når jeg setter meg inn i bilen i morgen tidlig, sier lensmannen.

Fortsettelse følger i morgen...

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen