RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omfattende flyforsinkelser

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Sykdom blant flygelederne førte til at så godt som alle avganger og ankomster ved Gardermoen ble mellom 20 og 40 minutter forsinket mandag formiddag.

Vinterferien er i gang, og det samme er flyforsinkelsene på Gardermoen. Fredag kveld ble flere avganger og ankomster forsinket på grunn av sykdom blant flygelederne ved kontrollsentralen i Røyken.

Mandag formiddag var det også en rekke forsinkelser, og ledelsen ved Oslo Lufthavn forventet forsinkelser på mellom 20 og 40 minutter helt fram til klokken 11.30.

Årsaken til dagens forsinkelser er sykdom blant flygelederfullmektige ved kontrollsentralen i Røyken. Dette er assistentene til flygelederne, og fraværet fører til redusert kapasitet.

Avinor klarte i løpet av formiddagen å få på plass nok flygelederfullmektige, og ytterligere forsinkelser ble dermed unngått.

Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn ber som vanlig passasjerene om å møte opp til normal tid.

- Det er viktig at passasjerene er om bord til vanlig tid, slik at flyene er klare hvis det blir et ledig rom for dem, sier Kobro til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere