*Nettavisen* Nyheter.

Omfattende oljesøl i fjæra

Foto: (TV 2)

Etter Rocknes-havariet har store mengder olje nådd fjæra på begge sider av Vatlestraumen. Kystverket karakteriserer omfanget som alvorlig.

20.01.04 14:15

Ved 12-tiden tirsdag hadde Kystverkets eget overvåkingsfly akkurat avsluttet rekognoseringen.

- Alvorlig
Beredskapsdirektør Tor Christian Sletner i Kystverket sier til TV 2 Nettavisen at det ligger et tynt lag med olje over store deler av Vatlestraumen, og bildene antyder større påslag av olje både på Bergen-siden og Sotra-siden av Vatlestraumen.

- Det vil si at det har gått olje på stranda på hver side. Dette er en alvorlig sak, som vi tar meget alvorlig. Vi har seks lensesystemer ute på vannet, og trekker disse opp og ned i Vatlestraumen.

MV ”Rocknes” skal ha hatt 445 tonn tungolje, 67 tonn marin diesel og 21 tonn smøreolje om bord

Lenset olje med lyskastere
- Kom dere i gang for sent?

- Nei, vi jobbet tett med redningssentralen mandag fra klokken 17. Først måtte man konsentrere seg om å redde liv. Vi startet med lensingen klokken 23. Vi jobbet hele nattet med to lenser med hjelp av lyskastere. Nå fortsetter vi for fulgt mens vi har dagslys, og venter enda mer utstyr, sier Sletner.

Sletner sier det er vanskelig å karakterisere skadene på land. Erfaringen viser at når man kommer i gang med opprydding så tidlig, reduserer vi skadene, sier Sletner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.