RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omfattende sikkerhetstiltak for Clinton

Sist oppdatert:
Oslopolitiet vurderer trusselbildet og forbereder seg på store utgifter når Bill Clinton i neste uke inntar hovedstaden. Politiet er glad for at Clinton ikke lenger er USAs president.

Oslopolitiet er i full gang med forberedelser til Bill Clintons norgesbesøk og sikkerhetsoppbudet vil ligne på opplegget sist Clinton var i Norge.

- En tidligere amerikansk president har alltid sikkerhetsbehov knyttet til seg. Samtidig ville det vært behov for en annen sikkerhetspakke om Clinton fortsatt hadde vært president, sier ifølge politiinspektør Pål Fivel i Oslo politidistrikt.

- Intimt
Politiets hovedutfordring vil være å sørge for at eks-presidenten kommer sikkert frem dit han skal til rett tid. At statsministeren og utenriksdepartementet er vertsskap, forenkler politiets sikkerhetsarbeid:

- Forrige besøk var mer offisielt. Denne gang vil det være et mer intimt arrangement. Det letter vårt arbeid, sier Fivel.

Store kostnader
Politiet vil foreløpig ikke anslå hvor store kostnader Bill Clintons besøk innebærer.

- Vi jobber med kostnadene, men har bare et foreløpig program å forholde oss til. Men det knytter seg alltid store kostnader til slike oppgaver, fastslår Fivel.

Han understreker at politiet må være fleksible i sine forberedelser frem mot besøket neste uke fordi det foreløpige programmet er ufullstendig.

Gleder seg
Statsminister Kjell Magne Bondevik sier til TV 2 at han gleder seg til Clinton-besøket.

Bondevik ser ikke bort fra at Clinton kommer til å be om økonomisk støtte til kampen mot AIDS.

Samarbeid om trusselvurdering
Oslo-politiet samarbeider nært med Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i forkant av Clinton-besøket.

- Vi har som alltid et nært og godt samarbeid med PST, sier Fivel.

Informasjonssjef Trond Hugubakken i PST ønsker ikke å kommentere sikkerhetstjenestens rolle i sikkerhetsarbeidet.

- Det er naturlig at Politiets sikkerhetstjeneste er involvert ved slike besøk. Vi utarbeider trusselvurderinger med råd og anbefalinger til politiet, men jeg kan ikke gå inn på detaljer, understreker Hugubakken overfor TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere