RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omfattende trusler før brann

Den siktede eks-mannen har kommet med omfattende trusler og sjikanering i ukene før dødsbrannen i Florø.

Bare når den omkomne Irene Johansen (37) var i politiavhør for en tid tilbake ringte mannen henne syv ganger på telefonen, opplyste politiet på dagens pressekonferanse.

Den siktede 41-åringen blir i kveld på nytt avhørt av politiet.

Ba om voldsalarm
Han skal ha kommet med en rekke drapstrusler og andre trusler om vold. Torsdag ble han ilagt besøksforbud, og det er kjent at eks-kona hadde bedt om å bli utstyrt med voldsalarm. Paret skilte lag i høst, og det er etter dette at truslene har startet. 41-åringen og kvinnen skal ha vært sammen i rundt 15 år, og gift i omlag ni av dem.

Det kom også frem at politiet har siktet mannen (41) på et taktisk grunnlag. De ville ikke svare på spørsmål om de har funnet tekniske spor i branntomten som tyder på at brannen er påsatt.

- Ingen kommentar, var det eneste politistasjonssjef Nils Erik Eggen ville si om dette på spørsmål fra pressen.

Tekniske undersøkelser
Nye Kripos driver nå tekniske undersøkelser i branntomten. Markus (9) og Irene Johansen ble hentet ut av branntomten lørdag, og likene er sendt til Bergen for obduksjon.

Politiet tror brannen startet i husets soveromsdel. Brannvesenet var på plass ved det brannrammede huset på Ragnarrud i Florø tolv minutter etter at brannen var meldt inn klokken 04.02 natt til fredag. Da var det allerede for sent for kvinnen og hennes sønn, og brannmannskapene konsentrerte seg om å evakuere branntruede naboer.

Ifølge Bergens Tidende vet ikke brannvesenet nøyaktig hvor det først tok fyr, men det var kun soveromsdelen som var overtent da røykdykkerne ankom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere