RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omgangssyke-farsott i Østfold

Sist oppdatert:
Rotaviruset har spredt omgangssyke som en farsott blant små barn i Østfold. Mange foreldre kontakter lege og frykter E.coli-smitte.

- Vi har ingen mistanke om E.coli-smitte hos noen av dem som er lagt inn, sier overlege Helge Stene-Johansen, sjef for barneavdelingen ved sykehuset i Fredrikstad, til TV 2 Nettavisen. Han opplyser at det er et kjent virus, rotaviruset, som har ført til at mage- og tarminfeksjon har spredt seg som en epidemi i fylket. De som rammes hardest er små barn mellom seks måneder og tre år. Symptomene er feber, oppkast og diaré.

Syke sendes hjem
Ved barneavdelingen i Fredrikstad er det mer enn fullt belegg, og fredag ble et tre år gammelt sykt barn sendt hjem midt på natten på grunn av kapasitetsproblemer, skriver Moss Avis.

Stene-Johansen bekrefter at pågangen er stor. Når små barn legges inn, må det også ryddes plass for foreldre. Det fører til mangel på sengeplasser. Men ingen syke sendes hjem uten at det er vurdert som medisinsk forsvarlig, understreker sykehuset.

- På det meste var 26 barn innlagt, og vi må gå visittrunder morgen og kveld for å se hvem som kan sendes hjem, sier overlegen til TV 2 Nettavisen.

Mandag formiddag var mellom fem og ti innlagt med mage- og tarminfeksjon.

Ikke farlig virus
Viruset bak epidemien, rotaviruset, er til stede i befolkningen hele året, men slår gjerne til om vinteren. Viruset regnes ikke som farlig, men det gir symptomer som feber, oppkast og diaré og en del barn trenger innleggelse på grunn av væsketap.

- Men de fleste klarer seg hjemme, sier Stene-Johansen. Han bekrefter at mange foreldre er bekymret når barna blir syke og frykter E.coli-smitte. men sykehuset har altså ingen slike mistanker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere