Omkom da helikopter styrtet

Foto: Yngve Olsen Sæbbe (Bladet Nordlys AS, 9272 Tromsø)

Helikopteret som ble meldt savnet i Målselv i Troms er funnet. En person er bekreftet omkommet.

04.02.09 18:44

Helikopteret som ble meldt savnet etter en nødmelding i Troms ble funnet klokka 12.59, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge. Helikopteret skal ha styrtet eller hatt en hard landing. Status for de to besetningsmedlemmene om bord er at en er bekreftet omkommet, mens den andre er fraktet ut av området og er i god behold.

Det er en mann i 20-årene som har mistet livet, skriver nordlys.no.

Det var ingen passasjerer om bord. Troms politidistrikt har varslet pårørende til de som er involvert.

Venter på bedre vær

Den ene personen er transportert til Tromsø. Personen som er omkommet vil bli transport ut av området så snart været tillater det, melder Hovedredningssentralen.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

- Jeg kan bekrefte at to personer er funnet. Deres tilstand er ukjent. Den ene blir sendt til sykehuset i Tromsø, den andre er litt uavklart, uttalte redningsleder Jacob Karlsen ved Hovedredningssentralen (HRS) til Nettavisen klokken 13.25, før man kunne bekrefte at en person var omkommet.

Helikopteret fra det nordnorske selskapet Heliteam ble meldt savnet da nødpeilesenderen ble utløst klokka 10.50. Helikopteret befant seg da 40 nautiske mil øst for Bardufoss i Rostadalen i Indre Troms, nær grensen til Sverige. Helikopteret var på vei fra Harstad til Alta.

HTML EMBED

Vanskelige søkeforhold
- Hvor er helikopteret lokalisert?

- Det er funnet øverst Røstalandet. Bygevær har gjort søkemulighetene vanskelige, sier Karlsen til Nettavisen.

- Har trolig styrtet
- Hva vet dere om hendelsesforløpet?

- Vi vet ikke så mye foreløpig, det har trolig styrtet, men kan også ha hatt en hard landing.

Omfattende søk

Klokka 12.55 meldte HRS på sine nettsider at i alt seks helikoptre var på plass i området: Sea-Lynx, to Bell, et ambulansehelikopter, et britisk helikopter og et norsk Sea King. Også Røde Kors hjelpekorps var på vei mot området.

På vei fra Harstad til Alta
Nødpeilesenderen ble utløst klokka 10.50. Det savnede helikopteret befant seg da 40 nautiske mil øst for Bardufoss i Rostadalen i Indre Troms, nær grensen til Sverige. Helikopteret var på vei fra Harstad til Alta.

- Vi har ikke fått kontakt med helikopteret som var på vei til Karasjok. Det er ikke dekning i området og det er også dårlig vær, uttalte daglig leder ved Heli-Team, Bente Slåtto Steien, til Nettavisen mens søket ennå pågikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag