Gå til sidens hovedinnhold

Omkom etter ulykke i alpinanlegg

En person omkom og en er skadet etter to ulykker i samme alpintanlegg.

En mann i 30-årene er død etter å ha kjørt inn i et tre ved et alpinanlegg i Misvær i Bodø. En annen mann er alvorlig skadd i en annen ulykke samme sted.

– Det er snakk om to separate ulykker. En mann i 20-årene fikk alvorlige skader i en utforkjøring, mens mannen i 30-årene ble erklært død på stedet. Han kjørte inn i et tre, sier jourhavende politiadvokat Trond Lakselvhaug i Bodø-politiet til NTB.

Utforkjøringen som resulterte i alvorlige skader, fant sted rundt 11.30 lørdag, mens dødsulykken skjedde en drøy time senere.

Alpinanlegget ble stengt etter ulykkene. Politiet ble værende igjen på stedet etter at de to involverte var fraktet bort, for å gjøre undersøkelser og avhøre vitner. Lakselvhaug understreker at det ikke er grunn til å mistenke brudd på sikkerhetsbestemmelsene ved Vestvatn alpinanlegg i Misvær eller at hendelsene var noe annet enn ulykker.

Begge mennene var lokale og bodde i Bodø kommune.

Mannen i 20-årene ble først fraktet til Nordlandssykehuset med redningshelikopter.

– Tilstanden hans var stabil da han kom inn til oss. Han er overført til Universitetssykehuset i Nord-Norge, opplyser Børre Arntzen ved Nordlandssykehuset.

Vestvatn alpinanlegg ligger sør i Bodø kommune, omtrent 75 kilometers kjøring fra kommunesenteret. Leder Ken Ludvigsen i Misvær idrettslag, som driver alpinanlegget, sier til NTB at hans tanker går til de to pårørende som var med i anlegget sammen med de to mennene. Begge drev rekreasjonskjøring da ulykkene fant sted.

– Alle ved anlegget er svært preget av det som har skjedd, sier Ludvigsen.

(©NTB)

Reklame

Halv pris på bestselgere hos Oakley