RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omkom i bussulykke

Sist oppdatert:
En person omkom og to ble alvorlig skadd da en buss med rundt 40 pensjonister kjørte av veien på riksvei 34 mellom Brandbu og Søndre Land ved Randsfjorden mandag formiddag.

- Jeg kan bekrefte at en person er omkommet og to skadd. De restrerende er hentet ut av bussen med mindre skader som skrubbsår, sier lensmann Bjørn Anders Hoff i Søndre Land til TV 2s ekstrasending klokken 12.25.

Luftambulanser, fem brannbiler og syv sykebiler rykket ut til ulykkesstedet ved 11-tiden mandag. Ved 12.40-tiden begynte politiet igjen å slippe gjennom trafikk på riksvei 34. Da hadde de skadde og den omkomne blitt fraktet bort.

Du kan se sendingen på web-tv her (abonnement).

Traff i lyktestolpe
Politiet opplyser at ulykken skjedde ved 11-tiden mandag, på riksvei 34 ved golfbanen ved Randsfjorden Gjestegård, cirka 5 kilometer fra Hov i Land.

- Sjåføren kom for langt ut på høyre side av veien og traff en lyktestolpe, sier lensmann Hoff.

Hjulsporene på stedet viser at bilen har kjørt over 100 meter med hjulene utenfor veien før den traff lyktestolpen.

Fra eldresenter
Politiet sier til TV 2 Nettavisen at pensjonistene kommer fra et eldresenter i Oslo. Navnet på eldresenteret blir ikke offentliggjort før pårørende til den avdøde er varslet

Passasjerene som ikke ble alvorlig skadd er fraktet til Randsfjorden Gjestegård der de får hjelp av et kriseteam.

- Det skal ha vært rundt 40 pensjonister ombord, sier operasjonsleder Arne Hammerseng ved Vest-Oppland politidistrikt til TV 2 Nettavisen kort etter ulykken.

En person omkom i ulykken.

- To personer er skadd. Vi kjenner ikke til hvor alvorlige skadene er, men tilstanden til begge to skal være stabil. De er på vei til sykehuset nå, sier avdelingssykepleier Line Bakkum ved Sykehuset Innlandet HF til TV 2 Nettavisen.

- En tredje skadd person er sendt til Ringerike sykehus. Flere andre skal ha lettere skader. De blir enten behandlet på stedet, eller så vil de komme inn til oss iløpet av dagen, sier hun.

I forbindelse med ulykken er det etablert en pårørende-telefon:

61151448

Satt fastklemt
Det var svært kaotisk ved ulykkesstedet etter at bussen kjørte av veien mandag formiddag. Klokken 11.48 sa pressekontakt Bjørn Slåttsveen ved Vest-Oppland politidistrikt at omfanget av ulykken fortsatt er uklart.

- Det er tatt ut seks personer av bussen med lettere skader, sa Slåttsveen.

Brannvesen og bergingsbiler jobbet da på stedet, og flere passasjerer satt fastklemt.

- Vi har fått beskjed om at noen er alvorlig skadd og har sittet fastklemt. Foreløpig vet vi ikke om det dreier seg om en katastrofe, sa avdelingssykepleier Line Bakkum ved Sykehuset Innlandet HF til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere