*Nettavisen* Nyheter.

Omkom i snøskred

Foto: MMS/Ole Åsheim (Nordlys)

En mann i 20-årene omkom i et ras i Henrikskardet i Ramfjorden lørdag.

18.12.10 16:38

Politiet fikk inn melding om et snøskred i Henrikskardet på baksiden av Fagerfjellet i Ramfjorden klokken 12.24 lørdag, melder Nordlys.

To av fire tatt av skredet

En mann i 20-årene er omkommet. Politiet fant vedkommende klokken 13.51, nærmere halvannen time etter at skredet ble meldt til politiet. Det har politiet bekreftet overfor Nordlys' reporter på stedet.

To av fire skikjørere ble tatt av skredet. Den ene skal ha varslet AMK mens denne fortsatt var delvis begravd i snøen.

Den andre personen som ble tatt, mannen i 20-årene, ble meldt savnet. Etter intensiv leting fant letemannskapene mannen omkommet like før klokken 14 lørdag. Da var det gått omtrent halvannen time siden AMK ble varslet.

De øvrige skikjørerne var to menn og en kvinne. De tre ble fraktet med helikopter fra rasstedet til hovedveien sør for Fagernes. Derfra ble de fraktet med ambulanse til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). De tre skal etter omstendighetene være i god behold.

Henrikskardet er omtrent 3 kilometer videre sør fra Fagernes.

Nordlys' reporter på stedet melder at rasområdet ligger omtrent 300 til 400 meter over havet.

Tiende dødsfallet
- Vi vet at værforholdene i Tromsø-området så langt denne sesongen har ført til at det finnes vedvarende svake lag i snødekket, sier Erlend Aarsæther, Nasjonal beredskapsleder for Norsk Folkehjelp, i en pressemelding.

Redningsmannskap fra Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Norske Redningshunder og politiet har vært involvert i letingen.

- Det har vært en kald forvinter med lite snø noe som betyr at man har fått svake lag lengre ned i snødekket i fjellene, sier skredekspert i Norges Geotekniske Institutt (NGI), Heia Breien til Nordlys.no.

Det skal ha gått skred i området i samme tid i fjor. Dette er det tiende dødsfallet etter snøskred i Norge i år og det tredje i Troms i 2010.

Nedenfor kan du se Google kart over rasstedet. Du kan zoome inn for å få en bedre oversikt over området.

HTML EMBED

View Ramfjorden Ras in a larger map

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.