RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omkom i trafo-eksplosjon

Sist oppdatert:
En person er omkommet etter en trafo-eksplosjon hos kraftprodusenten Tinfos AS på Notodden i Telemark mandag. Eksplosjonen førte til strømbrudd for tusenvis av abonnenter.

Telemark politidistrikt bekrefter at en person er omkommet i en trafo-eksplosjon ved Tinfos AS på Notodden mandag. Politiet fikk melding om ulykken fra 110-sentralen klokka 12.49.

Eksplosjonen skjedde inne i Tinfos' kraftverk Tinfos 1 på Notodden. Hele Notodden var mørklagt i halvannen time etter ulykken.

- Vi kjenner foreløpig lite til omstendighetene rundt ulykken, sier operasjonsleder Leif Myrtvedt ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Den døde er ennå ikke brakt ut fra ulykkesstedet. Teknikere fra politiet er på vei. Det er ikke meldt om at andre personer er skadet.

I tillegg til eksplosjonen ved Tinfos 1 sentralt på Notodden, brenner det i en trafo ved Svelgfoss kraftverk i Lisleherad et stykke utenfor Notodden.

Trafo-brannene har ført til strømutfall for en rekke abonnenter på Notodden og omegn. Det jobbes nå med å få på plass alternativ strømforsyning fra Rjukan, opplyser politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere