Omkom i tragisk bilulykke på E6: - Svein Bastian og Jeanette planla å gifte seg og stifte familie

KJÆRESTER: Svein Bastian Jensen (33) og Jeanette Pettersen (32) hadde planer om å gifte seg, og flytte til Senja. (Bildet er gjengitt med familiens tillatelse).

KJÆRESTER: Svein Bastian Jensen (33) og Jeanette Pettersen (32) hadde planer om å gifte seg, og flytte til Senja. (Bildet er gjengitt med familiens tillatelse). Foto: Privat

Nå takker familien for støtten de fikk fra Hells Angels-miljøet.

05.04.15 19:16

Jack Jensen og Inger Svendsen på Silsand har opplevd enhver foreldres største mareritt. De måtte begrave sitt barn.

Svein Bastian Jensen ble bare 33 år gammel. Han omkom i den tragiske trafikkulykken på E6 i Balsfjord 19. mars i år. I bilen satt også kjæresten og samboeren, Jeanette Pettersen. Side ved side ble det forlovede paret bisatt i Finnsnes kirke, 30. mars.

Les saken i nordlys.no

Nå har det gått to uker siden de pårørende fikk beskjeden. Den ingen kan ta tilbake, og den alle håper er feil. I Finnsnes kirke var det flere hundre mennesker til stede da det nyforlovede paret ble stedt til hvile. Blant dem Svein Bastians klubbkamerater fra Hells Angels (HA).

I et leserinnlegg som Svein Bastians foreldre har sendt Nordlys, går Jack og Inger ut og takker motorsykkelklubben for all støtten de fikk i forbindelse med Svein Bastians bortgang.

På vei til familiehelg

Svein Bastian og Jeanette var på vei til Myrefjell ulykkesdagen. Bastian, som han ofte ble kalt, hadde stelt i stand slik at hele familien hans – de tre søsknene og foreldrene, kunne møtes den helga. Alle gledet seg til å være sammen. De trivdes i Svein Bastian og Jeanettes nærvær. De var lett å like, og hadde mange, gode venner.

Jeanette og Svein Bastian kjørte dagen før de andre, mens faren Jack var i Tromsø på noen møter før han kunne ta helg. På E6 skjedde den fatale ulykken da personbilen kolliderte med en trailer torsdag 19. mars.

- Vi leste om ulykken på nettet torsdag kveld, tre timer etter at den hadde skjedd, og tenkte: Oi sann, her har noen fått en forferdelig beskjed. Fredag morgen kjørte jeg til Tromsø og Inger gikk på jobb, sier Jensen til Nordlys.

Da hadde familien fortsatt ikke fått beskjeden fra politiet.

Takker Hells Angels

Sven Bastian var medlem av Hells Angels i Tromsø. HA var dermed sterkt til stede under begravelsen. Medlemmer fra hele landet, men også utlandet var til stede i begravelsen.

- Vi hadde liten kjennskap til Hells Angels før ulykken, selv om vi hadde møtt et par av guttene før, sier Jack Jensen til Nordlys.

I leserinnlegget sitt skriver Jack og Inger om å miste «sin gutt – et HA-medlem». De skriver, blant annet: «Dette leserinnlegget blir skrevet for å få satt ord på bidraget fra motorsykkelklubb-kameratene til Svein Bastian. SB var medlem av Hells Angels, og bare vel et døgn etter at vi fikk det tragiske budskapet, tok klubbkameratene hans kontakt med oss. Ekte medfølelse, og ekte ønske om å bidra til å gi SB og Jeanette en verdig avskjed, var tydelig.»

Les hele innlegget her:Å miste en gutt - et HA-medlem.

- Bare et døgn etter at vi fikk vite om det, fikk vi bilder fra HA der de hadde satt opp minneprotokoll, blomster og bilder av Svein Bastian og Jeanette, utdyper Jack til Nordlys.

HA-medlemmene kom på besøk, de drakk kaffe sammen og fikk pratet om Svein Bastian. Det er noe Jack og Inger setter stor pris på. Klubb-kameratene ønsket å bidra til at begravelsen av Svein Bastian og Jeanette ble verdig og fin. Og de hadde noen spesielle ønsker, blant annet ønsket de å spille to spesifikke låter i begravelsen. Det var satt ut 600 stoler i kirka. Det kom flere mennesker enn det var plass til å sitte.

- De har noen spesielle ritualer, som for eksempel at de ville gå fram og ta på kisten til Bastian. Det ble en utrolig mektig opplevelse, sier Jack til Nordlys.

Han sier at familien ønsker å bidra til et annerledes bilde av Hells Angels gjennom media, ved å fortelle hvor støttende og omsorgsfulle de opplevde klubben.

Lett å like, lett å bli kjent med

Også mor og stefar til Jeanette Pettersen, Bente og Bjørn Kristoffersen, ønsker å takke Hells Angels for støtten de fikk.

- Jeanette var ikke HA-medlem, men kjente jo så klart til dem. Jeg var mektig imponert over begravelsen, og den omtanken og omsorgen de viste oss, sier Bjørn Kristoffersen til Nordlys.

OMSORGSFULL: Familien beskriver Jeanette som en positiv og omsorgsfull person, som hadde et stort hjerte for andre (Bildet er publisert med tillatelse fra familien). Foto: Privat

Han sier han er helt enig i Jack og Ingers leserinnlegg om motorsykkelklubben.

Bente Kristoffersen forteller at hun gledet seg til at datteren skulle flytte nærmere hjemstedet. Fra før hadde Jeanette bodd i Oslo. Da ulykken skjedde bodde hun og Svein Bastian i Tromsø. Det unge paret hadde planer om å stifte familie og slå seg ned på Senja.

Det ble det ikke noe av.

- Jeanette var en utadvendt og glad jente, med utrolig mange venner. Hun var lett å like og lett å bli kjent med, også var hun omsorgsfull – hun hjalp andre folk som slet, sier moren.

- Også var hun en utrolig støttende og omsorgsfull storesøster for lillesøster Daniela, legger hun til.

Nå prøver de to familiene å leve videre uten den smilende og omsorgsfulle Jeanette, og den stødige og blide Svein Bastian.

Begge familiene forteller om svært utfordrende dager. Dager de skulle vært foruten.

- Vi prøver så godt vi kan å få dagene til å gå, sier Bente Kristoffersen til Nordlys.

Se flere saker i nordlys.no her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.