*Nettavisen* Nyheter.

Omkom på vei til brytestevne

Foto: (Scanpix)

Fem mindreårige gutter var på vei til et brytestevne da to biler kolliderte torsdag. En av dem døde.

26.10.06 22:46

Ulykken skjedde i 10.30-tiden torsdag, på E6 i Neiden i Sør-Varanger kommune i Finnmark. Åtte personer var involvert i ulykken, hvorav syv personer satt i det ene kjøretøyet.

- Fem av disse var mindreårige gutter i alderen 12 til 15 år. En av de mindreårige passasjerene er avgått med døden som følge av skadene som oppstod. Avdøde er 15 år og kommer fra Tana, opplyser politiet i Øst-Finnmark i en pressemelding torsdag kveld.

Bilen med den omkomne og de skadede var på tur fra Tana til Murmansk der ungdommene skulle delta i et brytestevne. Alle tilhører brytegruppa i Tana IF, skriver avisen Finnmarken.

I tillegg er en 14 år gammel gutt hardt skadet og sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø for behandling. Av de øvrige mindreårige er tre personer skadet, men ikke kritisk.

- Av hendelsesforløpet kan det se ut til at det ene kjøretøyet har kommet over i motsatt kjørefelt. Førerkortet til denne sjåføren er beslaglagt av politiet, heter det i pressemeldingen.

Politiet i Øst-Finnmark etterforsker nå dødsulykken. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker de ikke å kommentere saken ytterligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.