RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omkommet turgåer hentet ut etter fall fra Trolltunga

Sist oppdatert:
En turgåer mistet livet etter å ha falt fra Trolltunga i Hordaland lørdag kveld. Den omkomne er nå hentet ut.

De første meldingene om hendelsen kom i 21-tida lørdag kveld, og like etter midnatt fikk politiet bekreftet at en person var funnet død under det kjente fjellpartiet.

Klokka 11.45 søndag fikk politiet melding om at vedkommende var hentet ut ved hjelp av helikopter. Den omkomne fraktes til sykehus i Odda.

Utenlandsk statsborger

Politiet vil ennå ikke gå ut med kjønn og alder på den omkomne, men bekrefter at det er snakk om en utenlandsk statsborger.

– Vi går ikke ut med mer før vi har fått vedkommende ut og har fått sikker bekreftelse på identiteten, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt til NTB.

Et SeaKing redningshelikopter landet først på Trolltunga med mannskap fra politiet rundt midnatt. Helikopteret returnerte senere på natta til Sola for å vente på dagslyset.

Røde Kors og en alpin redningsgruppe fra Stavanger rykket også ut til stedet.

Det karakteristiske fjellpartiet Trolltunga ligger rundt 1.100 meter over havet og stikker ut omtrent 700 meter over Ringedalsvatnet. Det er 200– 300 hundre meter fritt fall der personen falt.

Lenge uvisst

Et turfølge ringte inn en melding om ulykken, men dårlig mobildekning i området gjorde at det var vanskelig å motta en klar beskjed. Etter den første samtalen var det ingen kontakt med turfølget før helikopteret kom fram til stedet, og det var lenge uvisst hva som hadde skjedd.

Politiet har ennå ikke fått full klarhet i hendelsesforløpet, og det er for tidlig å konkludere om hva som forårsaket fallet, understreker Kolltveit.

– Men i utgangspunktet er det ingenting som tilsier at det har skjedd noe straffbart, sier Kolltveit til NTB.

– Dette ser ikke ut som noe annet enn en tragisk hendelse, sier han.

Politiet har vært i kontakt med to personer fra turfølget som ønsket å bli hentet ned fra fjellet. Resten av følget overnattet et stykke fra platået, og politiet vil nå forsøke å komme i kontakt med disse også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere