*Nettavisen* Nyheter.

Omskjærere kommer til Norge

Flere eksperter mener at kvinner som jobber som omskjærere av jenter kommer til Norge og utfører kjønnslemlestelsen her.

11.02.07 09:23

Ifølge Dagsavisen har flere kilder nær det somaliske og etiopiske miljøet uttrykt stor bekymring for at jenter som er født eller oppvokst i Norge blir omskjært her i landet av omskjærere fra utlandet.

Trolig har de strenge lovene og handlingsplanene fra 1995 om temaet bare minsket omfanget, ikke stoppet det. Det mistenkes at omskjærere kommer til Norge og gjennomfører kjønnslemlestingen her på familiens regning.

- Vi har opprettet to slike undersøkelsessaker de siste årene, etter konkrete tips fra gode kilder i miljøet. Men det er veldig vanskelig å etterforske, personene som har vært her på visum har vært ute av landet igjen uten at vi har klart å bevise forholdene, forteller politioverbetjent ved voldsavsnittet i Oslo, Finn Abrahamsen til Dagsavisen.

Han påpeker samtidig at de har nok informasjon til å være sikre på at jenter blir sendt ut av landet for omskjæring, og at noen omskjæres her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.